Časopis

Jahodové tiramisu z Praktiku

Potřebujete: 300 g jahod, 3 lžíce pomerančového likéru, 4 vejce, 500 g mascarpone, 25–30 cukrářských piškotů, 1 bio pomeranč, 100 g cukru,
1 sáček vanilkového cukru

Čerstvé jahody nakrájejte na plátky, přidejte cukr a vanilkový cukr a lehce promíchejte. Nechte 20 minut odležet a sceďte šťávu do misky. Jahodovou šťávu promíchejte se šťávou z jednoho pomeranče a s likérem. Oddělte žloutky a bílky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky utřete s cukrem, promíchejte s mascarpone a přidejte trochu nastrouhané pomerančové kůry. Pak opatrně vmíchejte sníh z bílků. Cukrářské piškoty máčejte v ochucené pomerančové šťávě a vrstvěte do mísy střídavě s ochucenými jahodami a s krémem mascarpone. Povrch ozdobte plátky jahod, lístky máty a moučkovým cukrem.